Ak Vaše výsledky preukázali pozitívne reakcie na sóju, je potrebné, aby ste ju buď vylúčili z jedálnička úplne, prípadne znížili jej konzumáciu na minimum. Sójové jedlá sú dnes preferované najmä vegetariánmi, pretože sója je vynikajúcim zdrojom bielkovín, má nízky obsah nasýtených tukov a neobsahuje cholesterol. Pokiaľ sa vyhýbate sóji, je dôležité dopĺňať proteín z alternatívnych zdrojov potravín.

Sóju možno zvyčajne nájsť v mnohých potravinách, vrátane:

  • Vegetariánskych a mäsových polotovarov
  • Vegetariánske ‘mäso’ produkty, ako je „vegetarián hamburger“ a „vegetarián párok“
  • Niektoré chleby obsahujú sóju
  • Konzervy a balené potraviny
  • Sušienky, mrazené potraviny, pizza a rezance
  • Čokoláda, raňajkové cereálie, zmrzlina, margarín, cukríky

 

Náhrady za sóju:

Spolu s kravským mliekom existuje celá rada ďalších druhov mliek, ktorými môže byť sójové mlieko nahradené, či už na pitie alebo varenie:

 

soja