Aký je rozdiel medzi potravinovou intoleranciou a alergiou? Detailné informácie od nutričnej terapeutky Ing. Janky Trebulovej

Fenomén rýchlej doby: potravinová intolerancia versus alergia na potraviny Napísala  Ing. Janka Trebulová Veľmi často sa stretávame s tým, že nám „niečo“ je – bolí nás hlava, kĺby, sme unavení, nevieme schudnúť, hoci sa správne stravujeme, zrazu máme akné – a nevieme to „niečo“ definovať. Pýtame sa: Odkiaľ to je? Prečo to je? Čo to spôsobilo? 

Pokračujte v čítaní…

Stále veľa otáznikov k výžive pri intoleranciách? Pripravili sme pre Vás špeciálnu diskusiu na túto tému 29.9.2017

Ako si pomôcť pri zostavovaní jedálnička pri viacerých typoch intolerancií, ako sa zorientovať, na čo dávať pozor pri výžive detí a mnohé ďalšie okruhy vysoko atraktívnych otázok a tém. Moderovaná diskusia s odborníkmi na výživu a zdravie o tom, kde nachádzať hranice zdravého jedla, ako sa trend zdravého jedla dotýka výberu a vplyvu na zvyky 

Pokračujte v čítaní…

Ako identifikovať problém s intoleranciou na potraviny?

Rozhovor s MUDr. Ivetou Plšekovou Food boom. Jedlo, potraviny, ingrediencie sa dnes stávajú trendom. Písať o nich, čítať, nakupovať, skúšať. Napriek obrovskej popularite trendového jedenia sa stále málo vie o dôsledkoch nesprávnej životosprávy. Alergie, intolerancie. Potravinová kultúra súčasnosti môže byť nielen prospešná, ale aj zdravie poškodzujúca. V takom prípade sa zvyčajne snažíme vyhľadať odbornú pomoc 

Pokračujte v čítaní…

Beseda na tému potravinovej intolerancie a alergie

9.5.  2017 v Panta Rhei na Obchodnej (Poštovej) ulici v Bratislave si nenechajte ujsť skvelú besedu s odborníčkami na zdravý životný štýl a potravinové intolerancie – Janka Šimkovičová  z portálu cvičte.sk, Henrieta Kundrátová (Peškovičová) foodblogerka a expertka na delikátne a jednoduché varenie z alternatív, Renáta Beláková akreditovaná výživová poradkyňa projektu Ako si uvariť zdravie. Tak sa príďte porozprávať a 

Pokračujte v čítaní…

Ako pomohol mne….

Príbeh manažérky Lucie, ktorá si prešla pri intolerancii všeličím a dnes vďaka Food Detective žije plnohodnotnejší život. „V septembri 2016 pár dní po jednom traumatickom zážitku ma moje telo prekvapilo prvý krát neuveriteľnou reakciou, kedy mi celá tvár začala opuchať, kožu na tvári a tele som mala zapálenú a oči, ako keby ma poštípala celá rodinka včiel. 

Pokračujte v čítaní…

Aby ste sa zasa cítili dobre… v 5 krokoch

„Ja ti ukážem, že som tie potraviny obviňovala oprávnene“ povedala Veronika priateľovi a začala pátrať, čo môže byť na príčine jej ťažkostí. Dnes prípravu jedla neberie ako trest. Vie, že nie je ľahké takéto stravovanie naplánovať, ale odmenou jej je pestrá strava, zhodené kilá a získané sebavedomie. Jej veľmi zaujímavý a inšpirujúci príbeh si prečítate nižšie v článku, prípadne 

Pokračujte v čítaní…

Novinka v e-shope príručka „Sprievodca potravinovými intoleranciami“

Predstavujeme Vám NOVINKU, na ktorú ste už netrpezlivo čakali! Kniha o potravinovej intolerancii je konečne v predaji! Informáciami, radami a receptami nabitá 140 stranová príručka pri potravinovej intolerancii! Odborno – populárna publikácia  „Průvodce potravinovými intolerancemi – Aby ste se zase cítili dobře“, vyšla v origináli od Britskej spoločnosti Cambridge Nutritional Sciences Ltd. Pre slovenský a český 

Pokračujte v čítaní…

Novinka v e-shope! Raňajkové kaše ako vhodná alternatíva pri potravinových intoleranciách

Skvelé raňajkové kaše! Ak ste si pomocou testu na potravinovú intoleranciu zistili, že by ste sa mali vyhýbať tradičnému pečivu (vyšli vám pšenica, či kvasnice) a mlieku, a ak si teraz kladiete otázku: „Čo mám teda raňajkovať?“ táto správa je práve pre vás :) Na Slovensku základ bežných raňajok tvorí často chlieb s maslom, so 

Pokračujte v čítaní…

Food Detective dokáže rovnako dobre pomôcť aj vašej kráse

Budete sa čudovať, ako veľmi dokáže vplývať strava na stav pokožky. Tu je príbeh dievčiny, ktorá sa otestovala prostredníctvom Food Detective a svoje pozorovania zverejnila na blogu venovanému kráse. Že je mojim problémom potravinová alergia alebo potravinová intolerancia, to som tu už neraz načrtla. Všimla som si, že po konzumácii určitých potravín sa mi pleť výrazne zhorší. 

Pokračujte v čítaní…